с 8:00 до 18:00 (пн-пт)
c 10:00 до 15:00 (сб)
Для закладів, де здійснюється постійна приготування їжі, використовуються спеціальні парасольки вентиляції, які дозволяють усунути неприємні запахи, підтримуючи необхідні температурні показники. Такі парасолі виготовляються з оцинкованих листів стали, яка поєднує в собі міцність і одночасну легкість.
Представлені парасолі незамінні в процесі організації всієї вентиляційної системи, забезпечуючи повноцінну експлуатацію кухні в цілому. Для захисту приміщень від гару і неприємних ароматів важливо правильно налагодити роботу всієї вентиляційної системи.
Головне - вибір певних матеріалів для створення вентиляційних парасольок. Найпопулярніші моделі представлені з нержавіючої сталі, що не окислюється і не іржавіє при постійному контакті з вологою середовищем і різкими температурними перепадами. У продажу представлені різні моделі: промислові конструкції, вироби з боковим фланцем, моделі без фільтра та інші.
Представлені конструкції можна розділити на дві великі групи:
Виходячи з конкретної конструкції, обидва типи парасольок діляться на певні підвиди: пристінні й острівні моделі. Ці пристрої підрозділяються на категорії в залежності від конкретної форми: конструкції в поперечному перерізі в формі трикутника, трапеції або прямокутника.
Пристінні пристрої відрізняються наявністю тільки одне ряду фільтрів (жировловлювачів). Вони фіксуються до стіни над працюючими плитами і духовками.
Острівні парасолі укомплектовані двома рядами фільтрів і відрізняються підвищеними показниками продуктивності. Такі пристрої встановлюються прямо над працюючими плитами, незалежно від їх габаритів. Фіксація острівних моделей відбувається до стелі в будь-якій частині кухні.
Базова конструкція пристроїв характеризується особливою простотою. У комплект включені наступні складові: корпусні частина, Жіроулавлівающие вставки (можна знімати для чищення та регулярного миття), що монтуються під кутом 45 градусів, і спеціальні ванночки, куди збирається жир.
Припливно-витяжні парасолі укомплектовані припливної гратами або діффузером (з урахуванням конкретної моделі). Деякі конструкції доповнені іскрогасящімі вставками, вентиляторами, врізки, мають спеціальні крани зливу зібраного жиру.
Процес експлуатації парасольок виглядає наступним чином:
Усередині пристрою виробники застосовують всілякі Жіроулавлівающие види фільтрів: нерозбірні або збірно-розбірні. При використанні нерозбірних буде досить складно промивати внутрішню частину ламелей.
Одним з найпростіших монтажних методів вважається фіксація на стіну із застосуванням анкерів. Цей варіант відмінно підійде для пристінних конструкцій. При цьому вибирають ідеально рівну поверхню стіни. Відмінним варіантом вважається саме цегляна кладка. Коли пристрій відрізняється величезним вильотом, що більше 1000 мм, рекомендується перестрахуватися і додатково зафіксувати його ще і до стелі.
Острівні і пристінні моделі можна фіксувати до стельової частини за допомогою шпильок або на цанги. Однак таке рішення можливі тільки в тому випадку, коли мова йде про стелях висотою не більше 4350 м. В іншому випадку не вийде скористатися стандартними шпильками, довжина яких до 2 м.
Третій монтажний метод витяжних парасольок - використання тросів або ланцюгів разом з кронштейнами і анкерами. Фіксація здійснюється до стелі. У цій ситуації висота стель не грає особливої ролі.